onsdag 23 december 2009

God instuderingstid!


Dan före dan. Den kom, som alltid. Nästan klar med paket. Nästan klar med verserna. Nästan klar med alla “inför-jul bestyr”. Flera timmar kvar, nästan räcker gott och väl.

Pulsat runt ett igensnöat södermalm idag- plogbilschafförerna gick mycket uppenbart på glöggen redan för några dagar sedan, för snön ligger decimetertjock på gångvägar och trottoarer. Pulsat... Inte använt det ordet runt något jag själv gjort på år, definitivt inte i Stockholms innerstad. Det blir en vit jul, en riktigt vit jul. Var så länge sedan att jag nästan glömt att snö hör julen till.

Härligt julharmonisk. Njuter av jullov till fullo. Ska fortsätta med det. Vill bara önska er alla en riktigt god jul. Eller som Åke sa i fredags på sista föreläsningen, en riktigt god instuderingstid. Tack, sa vi, och rusade ut i snöyran, och lämnade enzymer och regleringsmekanismer bakom oss. Lämnade allt vad studier heter. För en god instuderingstid känns just nu som en instuderingstid då inga studier sker. För nu glömmer jag Åke och intermediärmetabolismen. Och minns det där med julefrid. För på julen får man det. Glömma. Minnas. Önska…

God jul på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar