torsdag 8 april 2010

"Är den här mikrofonen på..."

De har renoverat i skolan. Två av de stora föreläsningssalarna har varit stängda i flera veckor. Vi har kisat mot en oskarp tavla i en uselt planerad tentasal. Vi har viskat ”hörde du” och ”vad sa han” till varandra gång på gång, och gemensamt försökt pussla ihop meningar ingen riktigt lyckats höra. Hållit ut och väntat. På renoveringen. På de nya fräscha salarna.

Nu är den klar, renoveringen. De ser likadana ut, salarna. Men man har installerat teknik som ingen riktigt kan hantera. I den ena salen har man mikrofoner som brusar. När någon lyckas förstå hur de fungerar. Och man har installerat en ny avancerad overheadmaskin som man inte behöver OH-papper till, utan kan kan lägga vanliga papper på. Som alla lärare fortsätter lägga OH-papper på. Och som i den andra salen är oskarp på mitten.

Så nu kisar vi fortfarande mot tavlan, den nyinstallerade tavlan. Nu viskar vi ”hörde du”till varandra genom bruset från de sannolikt nya högtalarna. Allt medan de renoverar i den tredje salen. Bär ut fungerande utrustning för att sätta in ny och bättre. Som sannolikt inte riktigt fungerar. Och som föreläsarna med största säkerhet inte vet hur man använder.

KI må vara ett av världens ledande universitet men vissa saker kan man faktiskt inte alls. Renovera är uppenbarligen en av de sakerna.

1 kommentar:

  1. Vi hade föreläsning i retzius idag samtidigt som ni hade reproduktionsföreläsning i versalius. Plötsligt hände något med ljudsystemet så att mikrofonen i er sal skickade ljud till våran sal. Hela klassen blev mycket förvånad när Elins röst hördes i salen istället för vår föreläsares :D

    Resterande föreläsningar genomfördes utan trådlös mikrofon... Hoppas att de får ordning på systemen snart!

    SvaraRadera