fredag 9 april 2010

”Är den här mikrofonen på…”- the sequel

De tidigare i alla fall aningen spridda tekniska fadäserna fortsatte idag i accelererande takt. Mikrofoner som brusar, inte fungerar, fungerar för väl och skapar rundgång och sen, den i mitt tycke mest intressanta tekniska fadäsen som Ylva kommenterar i förra inlägget. Mikrofonen i vår sal fungerade plötsligt alldeles utmärkt. Tyvärr i fel sal. Således fick termin ett nöjet att höra vår föreläsare. Och detta tog tekniska fadäserna till en ny nivå. Att få något att inte fungera, det kräver bara att man är allmänt oteknisk, slarvig eller lat. Det skulle till exempel jag klara alldeles utmärkt. Men att få något att fungera totalt fel, det kräver skicklighet. En slags kvalificerad klantighet. Något de som renoverat salarna på KI uppenbarligen besitter.

Och vi i vår sal kunde inte låta bli att roas en aning av att det var just en föreläsning om könsorganens histologi, med ett mantralikt upprepande av penis och testis, som hördes i fel sal. Och att den felaktiga salen var just termin etts sal, där Åke föreläste. Efter en lång dag med många många små celler i mikroskop är man uppenbarligen ganska lättroad…

Så vi hoppas att termin ett lärde sig något intressant om testis som vi själva missade, och väntar med barnslig förväntan på vad den nya spännande världen av renoverade salar ska erbjuda för avancerat tekniskt misstag för att lysa upp även vår måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar