måndag 15 februari 2010

Mycket hjärta, många hjärtan

Bland allt hjärta, bland myocyter, SA-knutor, EKG och Frank Starlins, lag så dök den upp från ingenstans, med rosor i skyltfönstren, gelehjärtan på pressbyrån, och rosa princessbakelser på extrapris på Konsum. Alla hjärtans dag. Bara ett kommerciellt jippo. Men nu är det här, och då är det här. Här, och stör och berör. Fast jag inte vill röras. Av annat vill jag röras, men inte av det. Några får rosor, fler blir utan. Man får förhålla sig. Jag får förhålla mig. Har man inte ett, det där speciella, så får man sprida ut det. Mycket hjärta, många hjärtan.

Köpte bakelser och åkte till morfar. Drack bryggkaffe, pratade mycket om saker från förr, lite om saker nu, och om mormor. Som alltid. Lite skratt, lite tårar, mycket hjärta.

Och sen Boulepep, stora tjocka fysiologiboken. Inotropa effekter. Hjärtats kraft. Kronotropa effekter. Hjärtats puls. Orden betyder så mycket, när det handlar om hjärtat. Kraft och puls, nerv och smärta. Kunde betyda något så mycket djupare än utantillkunskap inför dugga. Fast just nu är det just bara det. Många sidor, mycket hjärta.

Träffade B, fina B. Prat om det som är viktigt. Det som är nära. Nära hjärtat. Och sen, 75 minuter boxning, söndagens vanliga. 75 minuter utan vila. Lite smärta, mycket kraft, mycket puls. Mycket hjärta.

En bra dag. Med mycket hjärta, många hjärtan. Och ändå kan jag inte låta bli att just ikväll lite extra sakna. Sakna att ha det där särskilda hjärtat som slår på kudden brevid.

1 kommentar:

  1. Trodde först du peppade inför en Boule-turnering. Boulpaep ska det ju vara. :D
    Eller vänta det där var förstås en "intern stavning"?

    SvaraRadera