torsdag 17 januari 2013

Frustration 2.0


Typsnitt. Liksom huruvida referenser ska vara skrivna med parenteser eller hakparenteser. Fantastiskt viktigt. Just nu kanske viktigast av allt. Funderar så smått på hur mycket produktivt eller kreativt 140 hyfsat smarta individer kunde ha åstadkommit den här veckan. Om de inte funderat på hakparenteser. Men kommer inte fram till så mycket, eftersom jag måste fortsätta kontrollera marginalavstånd. 


Fast vi skulle kanske annars bara kollat på urgamla repriser av valfri dålig amerikansk sitcom och käkat grillchips i soffan. Det är nog så kursledningen resonerar. Och räddar oss från dekadansen genom att fylla våra liv med en oändlig uppsättning formaliakrav. 


Har vi tur kommer en handfull av oss fortfarande ihåg vad våra uppsatsen handlade om när allt är över. Men gör ingen det så spelar det ju faktiskt ingen roll. Huvudsaken är att vi alla för alltid bär med oss vetskapen att referenssystemet Vancouver KI använder hakparenteser i referenserna.

2 kommentarer:

  1. ! Vi fick stränga instruktioner att runda parenteser är det som gäller. Och det var i våras. Enhetliga uppsatser i all ära, men stilguiden skulle helt klart kunna vara tydligare. En av de märkligare kursledningarna jag varit med om...
    /Ylva

    SvaraRadera
  2. Har bytt nu, Ylva. Till runda parenteser. Utan att veta vilket som egentligen gäller. Det var en av många saker de valde att inte vara tydliga med. Så nu tar vi inte ens med oss den vetskapen ut i livet...

    SvaraRadera